FAQ

 

130 Responses to FAQ

mr.leong says:

August 27, 2010 at 4:13 am (Edit)

May i ask any camry2004 u change, how the effect? How many hour u install the egas? Cos i am from penang, any branch on northen area here? Thanks ur reply.

Reply

 

mdshah says:

August 27, 2010 at 4:13 am (Edit)

salam.. saya tertarik dengan demo yg ditunjukkan, buat masa sekarang saya di senai johor. 1.pemasangannya camna kena ke kl atau ada ejen di johor 2.untuk pengguna exora manual berapa penjimatan yg dapat? 3.betulkan X perlu laras apa-apa setting?bukankah nanti oksigen sensor akan mengesan kandungan udara dah makin banyak dan penjimatan petrol boleh berlaku ke?sebab ecu akan arahkan injector supaya mengepam petrol lebih banyak.

sekian terima kasih

Reply

 

MaC says:

August 27, 2010 at 8:21 am (Edit)

Hi..I like the egas product but may i know weather there is any possible damages or effects to the engine? Hydrogen is an extremely volatile gas, what if the chemical reaction that produces water out through the exhaust will cause corrosion inside of the engine? Its important all possible effects to the engine is informed to avoid costly repairs in the future. Look forward to your answer. Thank you..

Reply

 

ANG says:

September 10, 2010 at 7:38 am (Edit)

Any shop carried your product in Penang/Butterworth/Kulim ? I wish to install on my CRV 1996.

Thanks.

Reply

 

admin says:

September 26, 2010 at 5:56 pm (Edit)

Dear guest, We have update the answer to your question above. Please take a look.

Reply

 

ISMAIL says:

September 27, 2010 at 7:20 am (Edit)

Hanya nak beri cadangan. Sediakan satu jadual ‘roadshow’ seluruh Malaysia supaya pengguna di luar KL dapat merancang untuk mendapatkan servis dan maklumat tentang EGas

Reply

 

Abdul Rahman Bin Muhammad says:

October 2, 2010 at 7:51 am (Edit)

Salam,

Hi i am interested to install this unit on my Kancil 800cc and Proton Persona. I would like to go myself to your office in KL.

What is the price per unit?

Thanks

rahman Johor bahru

Reply

 

daus says:

November 14, 2010 at 8:34 am (Edit)

Nk tanyer tabung isi mineral diperbuat drpad aper? PVC or stainless steel

Reply

 

hadi says:

November 20, 2010 at 2:54 am (Edit)

how much the HHO produce in LPM (liter per min)?

Reply

 

RAHMAT says:

November 29, 2010 at 1:28 pm (Edit)

Ada pemasangan tak di Johor Bahru?

Reply

 

Kevin says:

December 7, 2010 at 1:07 am (Edit)

Hi

untuk isi semula guna air mineral jenis nama apa. boleh guna air paip atau air dari filter Nesh or Diamond. Boleh saya dapat kan contact number untuk pertanyaan lanjut.

Terima Kasih Kevin 0166861800

Reply

 

helmy says:

December 10, 2010 at 5:57 am (Edit)

Salam, saya nak tanya wira 1.5 auto kaburator boleh pasang ke?kereta tahun 1996.ada apa2 side effect tak?sekiranya sesuai dengan kereta saya,saya berminat nak pasang.kalau boleh tolong beri contact no. senang saya nak tanya apa2.tq

Reply

 

irwan says:

December 23, 2010 at 6:54 am (Edit)

salam, saya menggunakan myvi 1.3 auto standard lagi dengan mileage harian 160km (80-100km/h) total mileage 120000km sekarang. so. berapa km/liter selepas penggunaan e-gas oleh pengguna myvi jika ade? kos alat tersebut? termasuk pemasangan? bolehkan alat ini dipasang pada diesel genset 250kw?

tq

Reply

 

silverboy says:

January 18, 2011 at 6:05 am (Edit)

Berminat psg sistem ni sbb harga petrol yg smkin meningkat. Kad kredit terima? Di Ipoh x dtg wat demo ke? Tk.

Reply

 

admin says:

January 30, 2011 at 4:29 pm (Edit)

Maaf kad kredit tidak diterima.

Untuk menjawab semua persoalan, EGAS boleh dipasang pada apa jenis kereta sekali pun termasuk kenderaan komersial, diesel, NGV, carburetor dan lain-lain.

Boleh refill menggunakan air mineral, Reverse osmosis dan air hydrogen.

Pemasangan hanya dilakukan di Bengkel EGAS di Damansara Selangor. Pemasangan mengambil masa dalam 1-2 jam.

Sudah beratus kenderaan memakai EGAS dan tiada sebarang kesan sampingan. Malah mendapat kesan positif seperti performance increase dan penjimatan minyak terutama dalam perjalanan jauh lebih ketara.

Harga biasa RM450 utk semua kenderaan. Promosi Raya China dan New Year RM380 utk beberapa unit sahaja.

Sila buat tempahan di http://egas.sz.my/order.html utk dapatkan harga promosi sekarang.

Reply

 

Han Ruei says:

February 3, 2011 at 8:26 am (Edit)

Hi! I would like to know your office address. I m from Myanmar. So could you help me to get your address and contact number. Coz i would like to buy your product. I would like to know that if i fix it on buses how many cells do i have to install? And how much will it cost. Thank you! Waiting for your reply

Reply

 

moar says:

February 7, 2011 at 4:25 am (Edit)

akum, saya sgt berminat dgn produk ni tp blh pasang pd toyota hilux vigo (diesel turbo 2.5) tak ni?

Reply

 

Zam says:

February 17, 2011 at 3:52 am (Edit)

Saya Zam berasal dari JB. Saya berminat nak jadi agen utk southern region. Tolong e-mail saya macam mana caranya. Thanks

Reply

 

Nasrul Fareed says:

February 24, 2011 at 8:57 am (Edit)

Sorry everyone i have been very2 busy If you are really interested, Please fill up form at http://egas.sz.my/order.html and I will contact you directly.

Reply

 

wan khairul anuar says:

March 7, 2011 at 2:38 am (Edit)

assalamualaikum tuan,

bolehke dipasang lebih dari satu unit pada enjin kereta untuk lebih menjimatkan petrol? sekian terima kasih.

Reply

Nasrul Fareed says:

March 11, 2011 at 5:25 am (Edit)

Assalam,

Tambah 2 elektrode dalam 1 unit.Walaubagaimanapun ia bergantung pada beberapa faktor lain yg perlu dibuat diagnos.

Reply

 

Germain marc Aurele says:

March 19, 2011 at 7:34 pm (Edit)

a)wath is the cost of this hydrogen device

b)whath would be the shipping charge to Montreal Quebec Canada

Thank you

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 28, 2011 at 9:01 am (Edit)

Hi Germain, The cost for the unit is about RM450@USD160 and approximately USD70 for the courier.For other inquiries If you are really interested, Please fill up form at http://egas.sz.my/order.html and I will contact you directly.

Thank you

Reply

 

Joefs says:

March 29, 2011 at 7:36 am (Edit)

I baru pasang e-gas pada kereta (Triton Lite 2×4 Non-Turbo) pada 26/3/2011. Sebelum ini perjalanan dari Sibu/Sarikei (Sarawak) 64km, driving @ 90km/h-110km/h, p’gunan minyak disel @ RM1.80, lebih kurang RM11-RM12 @ 17 sen-19 sen seKM. Namun selepas guna e-gas penjimatan kos minyak RM8-RM9 saja @ 12 sen-14 sen seKM, not bad lah tu. Lepas ini nak plug & play kat Honda EG8 vtec saya pula, tengok apa e-gas boleh bantu, jimat minyak (long distance) & tambah power (dlm bandar).

Reply

Nurul Ridzuan says:

April 21, 2011 at 6:52 am (Edit)

Salam En Nasrul, Just out of curiosity, will this affect engine as in overheating?

Reply

 

Joefs says:

April 16, 2011 at 11:33 am (Edit)

Saya tidak teragak-agak untuk membeli satu lagi unit egas, setelah unit pertama yang saya beli dan dipasangkan pada Mitsubishi Triton Lite (4×2) 2.5 non-turbo pada bulan lepas. Saya dapat menjimatkan kos minyak dengan efisien pada Triton Lite dan sekarang unit egas ke-2 ini saya pasangkan pada Honda Civic EG8 1.5 Vtec. Kesan peningkatan powernya memang tertara dan begitu juga penjimatan minyak (RON95) yang saya gunakan setelah seminggu menggunakan egas. Sebelum guna egas anggaran kos minyak adalah 15sen per km crusing 90km/h – 110km/h di jarak perjalanan sejauh 64km (Sibu/Sarikei), namun selepas pasangkan egas pada Honda Civic tersebut sata dapati kos minyak adalah 10sen per km dalam speed crusing yang sama. Kalau crusing 70km/h -80km/h, boleh save minyak dalam sekitar 8sen per km. Encik Nasurl syorkan kepada saya guna 2 elektrod pada sistem egas ke-2 itu, dan saya dapati lebih banyak buih hydrogen dihasilkan bermakna lebih lagi lah hydrogen dicampurkan dengan oksigen dalam combustion chamber Honda Civic saya, lebih sempurna lagi pembakarannya. Saya juga dapati banyak titisan air keluar dari eksos kereta. Terima kasih saya ucapakan kepada Encik Nasrul. Sekarang saya boleh berbangga menyatakan kereta Honda Civic saya adalah Vtec-HHO Hybrid

Reply

 

Nurul Ridzuan says:

April 21, 2011 at 6:53 am (Edit)

Salam En Nasrul, Just out of curiosity, will this affect engine as in overheating when driving long distance?

Reply

Joefs says:

April 21, 2011 at 12:25 pm (Edit)

Saya baru balik dari Kuching (20.4.2011). Setakat ini tiada masalah yang saya hadapi untuk perjalanan jarak jauh (Sibu/Kuching/Sibu) 435km x 2 flow. Cuma perlu tukar air dalam balangnya sahaja setelah meliputi jarak perjalanan sejauh hampir 900km (Sibu/Kuching/Sibu). Engine tempreture maintained baik sahaja sepanjang perjalanan.

Reply

Eric Ngieng says:

May 13, 2011 at 8:50 am (Edit)

may i know where r u from and your contact number?

Reply

 

 

Joefs says:

April 21, 2011 at 12:13 pm (Edit)

Pada hemat saya produk kita adalah lebih efisien dari produk luar negara. Benda yang sama namun EGAS hydrogen hybrid fuel system ciptaan dan keluaran Encik Nasrul Fareed adalah sesungguhnya sesuai dengan kereta yang saya gunakan kerana saya percaya ianya dicipta bersesuaian dengan beriklim tropika seperti negara kita. Harganya pun cukup munasabah kerana beberapa bulan sahaja penggunaannya maka kos seunit egas tersebut sudah dapat dipulangkan dari penjimataan bahan bakar yang kerata saya gunakan. Benda yang sama juga ada dikeluarkan oleh negara maju (orang asing) http://www.hybridtech-energy.com/hydrogeninfo.html

Namun apa yang saya banggakan adalah egas ini adalah keluaran anak jati Malaysia, usaha dan daya inovatif Encik Nasrul ini saya ucapkan tahniah dan berbanyak terima kasih, kerana membantu saya menjimatkan minyak kereta saya serta sumbangan saya secara tidak langsung dalam memulihara alam sekitar.

Reply

 

Boon says:

April 22, 2011 at 5:45 am (Edit)

Where is your sale office or work shop? I would like to get this egas fix on my car.

Reply

 

Nasrul Fareed says:

April 25, 2011 at 5:34 am (Edit)

If you are really interested, Please fill up form at http://egas.sz.my/order.html and I will contact you directly.

Thank you

Reply

 

inpira car says:

May 12, 2011 at 6:37 am (Edit)

1. Boleh install e-gas pada inspira manual? 2. Apa kesan sampingan yang mungkin terjadi pada kereta? 3. Adakah syarat-syarat tertentu seperti perlu memandu perlahan untuk mendapatkan penjimatan minyak? 4. Adakah pemasangan lebih e-gas pada 1 kereta memberi apa2 kelebihan?

terima kasih

Reply

 

Joefs says:

May 13, 2011 at 1:05 pm (Edit)

pengalaman peribadi saya setelah pasang egas pada kereta2 saya adalah; 1. Jimatkan penggunaan minyak sebab bila guna egas kuasa pecutan akan lebih maka saya tak perlu tekan lebih pedal minyak dari sebelumnya; 2. Tapi sekali-sekala bila rasa nak lepas geram, sprint dengan kereta yg sama kelas dr lampu isyarat, boleh buat sendiri senyum juga bila kereta saya lebih power,… tapi penggunaan minyak seperti sebelumnya lah. Dgn erti kata lain egas ini menambah kuasa pecutan kereta. Pada saya bila kuasa pecutan itu lebih maka lebih ringan rasanya kereta bergerak oleh itu penggunaan minyak boleh jimat sedikit dr sebelumnya. Saya syor dapatkan twin coil dr Encik Nasrul untuk mendapatkan buih hydrogen yang lebih.

Reply

 

muhammad safwan sorap abdullah says:

May 15, 2011 at 6:58 pm (Edit)

saya nak tahu alamat workshop egas , saya minat nak pasang pada kereta saya.

Reply

 

HC Lim says:

May 16, 2011 at 5:53 am (Edit)

Ada cawangan di Penang atau bahagian utara.

Reply

 

Alex says:

May 20, 2011 at 8:37 am (Edit)

Boleh dpt di kch tak…sya berminat nak pasang di myvi sya..tq

Reply

 

Otai says:

May 20, 2011 at 2:20 pm (Edit)

Sy berminat dgn egas ni.tp sy dok johor.bole ke klu sy beli n install sndrk?ssh ke nk install bende ni?

Reply

 

zailane says:

May 23, 2011 at 2:17 am (Edit)

Saya bercadang nak pasang e-gas antara 29/5/11-9/6/11. boleh dapatkan alamat dan no telepon e-gas

Reply

 

admin says:

May 23, 2011 at 4:25 pm (Edit)

Sekali lagi kepada sesiapa yg ingin membuat pemasangan, boleh isi form http://egas.sz.my/order.html dan pihak egas akan menghubungi anda secepat mungkin.

bagi yg tidak dapat ke workshop egas berdekatan damansara utama / the curve, boleh lakukan pemasangan sendiri. Egas module beserta manual akan dihantar melalui pos ke tempat anda.

terima kasih

Reply

 

admin says:

May 23, 2011 at 4:27 pm (Edit)

Kami memohon maaf atas kesulitan dan kelambatan utk membalas email dan komen kerana laman web mengalami masalah dan baru sahaja diselesaikan.

harap maklum.

Reply

 

ABD HAMID ARIF says:

June 5, 2011 at 1:58 am (Edit)

saya tertarik dgn produk tuan. saya ingin mendapatkan penjelasan. Saya baru beli Saga FL 1.3 dan penggunan minyak boleh tahan. soalannya: 1. Bolekah dipasang pada kereta baru. Bagaimana dgn jaminan parts oleh EON. Adakah jaminan itu akan luput. 2. Saya tinggal di JB. Dimana saya boleh pasang alat tersebut berhampiran JB. 3. Ada tak kesan sampingan kpd plug, valve. Plug perlu diganti setiap bulan ke atau grem valve setiap 6 bulan.. tkasih..

Reply

 

Lim says:

July 12, 2011 at 8:43 am (Edit)

Saya dari kuching sarawak. saya tertarik dgn produk tuan. Sekarang saya guna kereta proton iswara, penggunaan minyak boleh tahan…hai. Saya ingin mendapatkan penjelasan lebih teliti dengan prodok ini. Boleh i pasang diri sendiri?

Reply

 

HELNI says:

July 14, 2011 at 1:49 am (Edit)

salam. saya rasa berminat ttg prodak ini.untuk engin kancil turbo l2s boleh ke.

Reply

 

Nasrul Fareed says:

July 15, 2011 at 9:01 am (Edit)

Hi Lim dan Helni produk ini boleh dipasang sendiri atau boleh dibawa ke bengkel.Setiap penghantaran akan diberikan manual pemasangan.Semua jenis kenderaan boleh menggunakan sistem ini tidak kira Petrol,Diesel,NGV dan sistem suntikan atau karburator dan sistem turbo.Untuk mendapat respon segera sila email ke info@kereta.info.

Terima kasih

Reply

 

zack says:

July 17, 2011 at 5:03 pm (Edit)

bekas botol mcm kaca….letak kt dlm engine bay panas utk jangka masa lama x pecah ke bekas tu?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

July 18, 2011 at 1:58 am (Edit)

Setakat ini kurang dari 1% dari 700 unit yang dipasang mengalami masaalah tersebut. Itu pun disebabkan kelonggaran pemasangan semasa maintenance.

Reply

 

Mr.Dark Angel says:

July 19, 2011 at 5:01 pm (Edit)

En. Nasrul x nak wat sticker ker for ur product nie….kalau ade sticker lagi baik…so customer boleh letak kat kereta…iklan percuma kan tu….e-gas hybrid HHo pon dah menarik…

Reply

Nasrul Fareed says:

July 20, 2011 at 1:44 am (Edit)

Ada,tp x lah canggih n besar.Bulat,gold color w black font

Reply

Mr.Dark Angel says:

July 23, 2011 at 6:58 pm (Edit)

Tengahari td gi bengkel En Nasrul….thx en. nasrul sbb pasangkan e-gas kat storm sy…tp still berat maybe ade yg x kene dlm sistem engine….nak kene spot cheak balik…..hehehheeh ape 2 pon nanti sy akan follow up perkembangan terbaru….Terima Kasih

Reply

 

 

Eddy says:

August 15, 2011 at 8:11 am (Edit)

Salam dah lama saya dengar pasal guna hidrogen ni ada org buat sendiri pada kereta mereka. Sekarang saya baru beli kereta saga fl 1.3 manual kalau nak pasang e-gas ni boleh ke pada kereta baru? Dapat tambah pickup sket kt saga ni n dpt jimat minyak. Lokasi saya di sepang ada x bengkel berdekatan.

Reply

 

Nasrul Fareed says:

August 17, 2011 at 1:38 am (Edit)

Maaf Eddy kita hanya beroperasi di Damansara sahaja.

Reply

 

Eddy says:

August 19, 2011 at 5:46 pm (Edit)

promosi merdeka raya xda ke?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

August 24, 2011 at 5:23 am (Edit)

Promosi Raya RM380 siapa cepat didapat.

Reply

Eddy says:

August 25, 2011 at 3:29 am (Edit)

da byr booking utk promo raya harap dpt feeback segera tq

Reply

 

MD AHIR ABDUL says:

August 28, 2011 at 8:16 am (Edit)

Bagaimana tentang pemasangan. dimana bengkel anda. saya di daerah sik. bagaimana nak pasang sendiri

Reply

 

Nasrul Fareed says:

September 2, 2011 at 3:36 am (Edit)

Assalam, Md Ahir. Untuk pesanan luar KL, kami akan menghantar melalui korier dan manual pemasangan akan diemailkan.

Reply

 

zulkifli yusof says:

September 8, 2011 at 8:35 am (Edit)

Salam saya berminat untuk memasang system ni pd.mpv honda odyssey ra6 2.3cc dan saya dah ada i-gharge pd.kereta saya sekarang.adakah alat ni akan membawa apa2 kesan pada kereta saya.Saya berada di Dungun.ada tak wakil jualan disana

Reply

Nasrul Fareed says:

September 8, 2011 at 12:33 pm (Edit)

Assalam En.Zul, Semua pesanan luar KL akan dihantar melalui kurier dan manual pemasangan akan diemail.Pemasangan amat mudah.Tiada masaalah dengan i-charge.Sila isikan borang untuk buat pesanan.Kebiasaan akan sampai dlam 3 hari bekerja.

Reply

 

Mr.Dark Angel says:

September 8, 2011 at 1:46 pm (Edit)

hehehe i-charge…… cuba bukak i-charge n awk ganti dengan grounding cable yg besar…pastu pasang e-gas…huhuhu hasil yg terbaik lagi maksima…

dah test dah..saya isi minyak rm40 diesel(tank menunjukan 1/2 selepas isi diesel ) dari tol kluang sampai KL jarak perjalanan dlm 300km…..kelajuan dlm 100kmj hingga 130kmj…sampai jer kl ade lagi 1/4 minyak…jimat kan…hampir 45% tu…biasa kene isi kat pagoh R&R..x perlu lagi dah..straight terus ke KL….

Reply

 

Nasrul Fareed says:

September 9, 2011 at 5:11 am (Edit)

Tahniah & Sama-sama kita bersyukur,Teknologi dan Design dr Yang Esa. Saya hanya memanjangkan je Ilmu supaya tidak hanya jadi pengetahuan.

Reply

 

Mr.Dark Angel says:

October 2, 2011 at 12:14 pm (Edit)

nak tnye sikit laaa en nasrul..kalau sy nak tambah rod brape charge yg dikenakan?

Reply

 

Dark Planet says:

October 7, 2011 at 4:02 am (Edit)

Salam,

Where’s your workshop located? Can it be installed at Waja 1.6 (A)? How much would it cost? How long will takes for installation?

Thanks.

Reply

 

SPHo says:

October 17, 2011 at 2:16 am (Edit)

Can our egas system install to my Pajero 2.6 cc with carburetor? How much it cost to intall in now? Does it safe fuel in city driving?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

October 17, 2011 at 4:14 pm (Edit)

Hi guys, The systems works on all combustion engines.Car,Lorries, Bus,Boats and Power Generators.Carburetor or Injections, Petrol ,Diesel and Ngv.

Announcement: A new model of free Maintenance will be out soon replacing the current model. Thank you E-Gas Team

Reply

 

Marvin chan says:

November 7, 2011 at 2:03 pm (Edit)

I will like to come to your workshop to learn more and install the module. Saturday morning 10-11am

Reply

 

oleoresin says:

November 7, 2011 at 3:08 pm (Edit)

Baru berkira2 nak install kat keta. Dah announce nak kuar jenis free maintenance. Wah2….. hope harga tak jauh beza

Reply

 

Mr.Dark Angel says:

December 6, 2011 at 5:29 pm (Edit)

huh cemburu lak aku….

Reply

 

nir says:

December 24, 2011 at 4:13 am (Edit)

salam.. tahniah…. En. nasrul sy dh guna e-gas hydron (Free maintenance) yg terbaru yg en. nasrul hasilkan. ianya memang memberi kesan yg sy mahukan utk kereta sy. jimat minyak, kelajuan bertambah dengan menekan pedal minyak sedikit saja. Yg utama sy x perlu tukar air langsung kerana sistem yg terbaru ini sentiasa bertukar air secara automatik. Teruskan usaha en. nasrul utk produk yg akan datang.

Reply

 

FAZLI42 says:

December 25, 2011 at 12:01 am (Edit)

Saya berminat dengan produk terbaru, berapa harga yang ditawarkan? ada any promotion for Year End Sale x?? hi2 cuma tertanya-tanya kenapa harga produk x di detailkan dalam web ni? senang customer xperlu tanya2 lagi soalan yang sama..sekadar nk bg pandangan. TQ

Reply

 

Nasrul Fareed says:

December 25, 2011 at 5:03 am (Edit)

Haega Jualan ialah RM650 seunit termasuk pemasangan dibengkel E-Gas. Harga promosi luar RM550. Harga di KDI RM450 tetapi unit terhad. Pemasangan di tempat sendiri boleh diaturkan

Kalau perlukan digital meter boleh beli dihttp://www.mudah.my/RC+GT+POWER+Precision+Watt+Meter+and+Power-11727512.htm Beli sendiri dan kami boleh pasangkan (bayar upah sikit je)

Agen diperlukan seluruh Malaysia.

Reply

 

jazz says:

January 4, 2012 at 9:03 am (Edit)

Hi,

Sekarang harga KDI RM450 tu still apply ke?

I’m in Wangsa Maju

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 4, 2012 at 10:20 am (Edit)

Yes Jaz, Masih ada 5 unit sahaja yang tinggal.

Reply

jazz says:

January 5, 2012 at 9:14 am (Edit)

So I need to call or just pre-order in the form given?

Reply

 

irwan says:

January 5, 2012 at 7:22 am (Edit)

slm en. nasrul fareed, i am still a student and i’m really curious on how it works. because due to my knowledge about conservation of energy, energy cannot be created and cannot be diminished. your system is using the electric energy from the car to discharge the hydrogen from the water right? and use the hydrogen to improve the engine power. means that you are using the power from the car to power up the car. isn’t that the total energy transfer is equals to zero?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 5, 2012 at 7:53 am (Edit)

My system is only using 0.5 amps of current. Please calculate the input and output of the total. Basis on theories one must also not forgetting how the the theories and formula are created and derive from. And to what application and prerogative to be applied onto.

Regards

Reply

irwan says:

January 5, 2012 at 8:07 am (Edit)

thanks for the knowledge. hope can gain something to do the final year project

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 5, 2012 at 9:50 am (Edit)

Please fill up the form to order/bookings.

Thanks

Reply

jazz says:

January 5, 2012 at 10:58 am (Edit)

Thanks. done filling the form

Reply

 

rapid says:

January 11, 2012 at 2:20 am (Edit)

Salam En Nasrul, just wondering whether e-gas hydron (Free maintenance) can be used for turbo engine? I’m interested to use it to soon to be mine exora CFE which arrives in February (according to my SA).

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 12, 2012 at 5:49 am (Edit)

Assalaam $ Greetings

Hydron can be retrofit to any type of engines including turbo’s. Please be advise that units will be ready by next week.We have only 2 units left for KDI promotion. Thank you

Reply

 

Allen Jones says:

January 17, 2012 at 12:46 am (Edit)

Do you ship to Canada? If so, what is the cost in Canadian Dollars? How much for shipping? My son is an automotive engineer – Are you looking for distributors? Al

Reply

 

Muhammad Faiz Ab Rahman says:

January 17, 2012 at 2:36 am (Edit)

ade lg x untuk KDI promotion?

Reply

 

juan David says:

January 17, 2012 at 11:21 am (Edit)

i am staying in KL n very interested of your product, please get me your address and phone

Reply

 

dinesh says:

January 17, 2012 at 2:03 pm (Edit)

dear sir : i need to know some additional information regarding your invention.i had currently converted my car to a ngv sequential sytem in respect to save fuel.the ngv is save to be used.but as we know ,when we need to get something we have to lost something.so this ngv causes around 40% power drop which i really cannot withstand as i am a new user to it.so if i fix this system in my car, ( my main concern is power ) can i gain back my car’s power as petrol . i will still use ngv with this system.through your experience normally what’s the minimum power gain can be seen.tq

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 17, 2012 at 4:03 pm (Edit)

– Promotion price ends this week.

Hi Al, yes we do ship anywhere request and open for reseller.We will contact and provide you details to yr email.

Hi Denish,no point proving.BMW X5 using NGV installed E-Gas system and gets back its power and no more knocking.

Reply

 

Muhammad Faiz Ab Rahman says:

January 18, 2012 at 2:06 am (Edit)

Salam En Nasrul,

Saya sgt berminat untuk installed E-Gas ni, bagaimanapun, saya akan pulang bercuti di Kelantan esok sempena Tahun Baru Cina, boleh tak saya confirm booking (deposit RM30), kemudian saya pergi ke Bengkel E-Gas pada hujung minggu 28 Januari 2012? Promotion RM450 sampai 22 Januari je kan?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 18, 2012 at 3:50 am (Edit)

Ok En Faiz silakan.

Reply

 

Sofian says:

January 20, 2012 at 7:33 am (Edit)

Assalam En. Nasrul,

I read in this FAQ section that you do shipment overseas and are also open to resellers overseas. My uncle in Singapore is interested to be a reseller of this product. Could you please provide me with your contact and other details through my email so that he can deal directly with you? Thank you!

Sofian

Reply

 

Nasrul Fareed says:

January 23, 2012 at 5:17 pm (Edit)

Sofian, pls provide yr contact details over here.There seems to be tech problem on the system.Thaanks

Reply

 

Muhammad Faiz Ab Rahman says:

January 26, 2012 at 1:53 am (Edit)

Salam En Nasrul,

Saya da isi form dan depositkan duit. Sehingga sekarang saya masih belum dihubungi. Kalau diikutkan masa pemasangan adalah pada 28hb nanti.

Reply

 

jack says:

February 11, 2012 at 8:21 am (Edit)

Saya berminat dengan produk ni,tapi saya tak faham bagaimana ianya berfungsi. Sebab sebelum ni saya pernah install HHO genenator jugak..tapi kene isi air dan catalysis..so produk ni tak perlu ke?dan saya nak tahu dekat mana office dan detail mengenai produk ni…

Reply

 

Nasrul Fareed says:

February 11, 2012 at 12:25 pm (Edit)

Hi Jack, Tepat sekali model lama dan terbaru ini (Hydron) tidak guna apa2 catalyst. Air akan diambil dari air buaangan air cond.Tetapi terdapat juga setengah kenderaan yang perlu diisi ulang air secara manual disebabkan jarak hose ac yang terlalu jauh spt BMW.Sila email pertanyaan untuk kami hubungi atau isi borang pesanan.

Reply

 

harsaad says:

March 5, 2012 at 3:29 pm (Edit)

can install in new car? will it affect other system like cam?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 5, 2012 at 4:04 pm (Edit)

Yes you can install to any age of cars.There are customer with 1 week old car installed the system.No it doesn’t effect other system.

Reply

 

chris says:

March 12, 2012 at 1:04 pm (Edit)

Because i own some cars with different hp’s (for example one mercedes ml 320 with 220hp and a truck MAN with 460 hp),i want to ask if you recommend the same product for both cars or you have some options to provide. Thanks

Reply

 

razee hussin says:

March 13, 2012 at 12:24 am (Edit)

bro..nak tanya bbrapa soalan

1) kat sabah ada dealer tak? 2) kalau ada pls bagi no contact…kalau takder camner nak install? 3) product ni ada warranty tak? 4) alza aku tu masih dalam warranty..kalau pasang egas ni void tak warranty?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 13, 2012 at 6:25 am (Edit)

Hi Chris, So far no requirement to install double or more units as the system is just to enhance the burning rate.The only concern is if the vehicles having issue that prevent the efficiency of the unit.We have to diagnose before installation.Installation may differ if the AC outlet is too far.Optionaly you have to refill manualy.

En.Razee, kita akan bekalkan manual pemasangan dan Ia tidak voidkan warranty. Sila buat pesanan dengan mengisi borang tempahan.

Reply

 

Sam says:

March 14, 2012 at 12:32 am (Edit)

Salam En. Nasrul..,brapa bayaran yg spatutnya dbayar..Rm 350 sahaja atau Rm 30 itu termasuk dalam bayaran RM 350 tersebut..Saya dari Sibu,Sarawak..Thanks..

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 14, 2012 at 1:07 am (Edit)

Assalam, Pembayaran RM30 adalah sebahagian dari pembayaran penuh RM350.Sila nyatakan kenderaan model apa yg akan dipasang.Thanks

Reply

 

Sharif5865 says:

March 17, 2012 at 1:52 pm (Edit)

Assalamualaikum… sy dari kuantan.. selalu bawak kereta jalan jauh2.. kete saga blm 1.3, brp agaknye kos beli+pemasangan utk pengguna mcm sy nie?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 17, 2012 at 2:30 pm (Edit)

Harga promosi RM350 termasuk pemasangan diKL shj. Utk luar KL,akan dihantar guna servis GDex. Pemasangan boleh dibuat dimana-mana bengkel.Manual pemasangan akan dibekalkan.

Reply

 

Sharif5865 says:

March 17, 2012 at 3:42 pm (Edit)

ape drawback pakai alat nie? dengar citer kuar air kat ekzos n bau x best.. betul ke?

Reply

 

Sharif5865 says:

March 17, 2012 at 3:45 pm (Edit)

konsep plug n play ke alat nie?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 17, 2012 at 4:51 pm (Edit)

Ini retrofit sistem.Apabila dipasang pengurangan asap amat ketara. Jika anda guna pewangi kereta,eksos juga akan mengeluarkan bau yang sama.Ini disebabkan Hydron mengunakan air lebihan aircon.

Reply

 

Sharif5865 says:

March 18, 2012 at 2:40 am (Edit)

Wow… I like this product.. mcm mne nak order?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 18, 2012 at 3:32 am (Edit)

Click at Order now and fill up the form

Reply

 

Sharif5865 says:

March 18, 2012 at 6:44 am (Edit)

fill up the form first and then baru bayar ke?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 18, 2012 at 10:12 am (Edit)

pay full amount,then we will courier the hydron.

Reply

 

mercury mana says:

March 20, 2012 at 2:03 am (Edit)

mcm mane nak jadi ejen

Reply

mercury mana says:

March 20, 2012 at 2:05 am (Edit)

boleh emelkan saya detail

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 20, 2012 at 12:31 pm (Edit)

Mercury, Sila email perancangan dan lokasi anda. Terima kasih

Reply

mercury says:

March 21, 2012 at 1:29 am (Edit)

melaka

Reply

 

mercury says:

March 21, 2012 at 1:29 am (Edit)

msy7979@gmail.com

Reply

 

mercury says:

March 21, 2012 at 3:14 am (Edit)

sistem nie boleh bertahan brapa lama. dan adakah akan menjejaskan warantti kereta baru

Reply

 

nasrul fareed says:

March 21, 2012 at 3:43 am (Edit)

18 bln dan tidak akan void warranty

Reply

 

harsaad says:

March 22, 2012 at 7:45 am (Edit)

saya nak beli tp kereta masuk workshop pasal kena repair gearbox… bole byr booking sikit dulu, then bila kereta ready saya bayar full .. ?

Reply

 

mercury man says:

March 23, 2012 at 3:16 am (Edit)

maksudnya selepas 18 bulan kene ganti dengan yang baru ker

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 23, 2012 at 6:06 am (Edit)

Harsaad, boleh buat booking sebanyak RM30. Maaksud warranty dalam masa 18bulan tiada charge repair.

Reply

 

Azri says:

March 23, 2012 at 3:26 pm (Edit)

Salam. Saya nk tahu harga Hydron ni RM350 sampai bile ye?

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 24, 2012 at 10:46 am (Edit)

@Azri.

Tinggal 4 unit sahaja

Reply

Azri says:

March 26, 2012 at 1:59 am (Edit)

Kalau sy booking skrg bole x?macam mane nk booking?

Reply

 

Azri says:

March 27, 2012 at 5:34 am (Edit)

Salam.saya dah isi booking form.

Reply

 

harsaad says:

March 28, 2012 at 3:04 am (Edit)

kalau sy booking hr ni dan byr rm30 .. masih bole dpt harga rm350?

Reply

 

harsaad says:

March 28, 2012 at 3:14 am (Edit)

paid RM 30 just now

Reply

 

mercury says:

March 29, 2012 at 2:15 am (Edit)

maksud saya alat e-gas nie boleh digunakan dalam tempoh berapa lama. 1 tahun 2 tahun atau lebih.

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 29, 2012 at 11:46 am (Edit)

Kalau auto refill dr air lebihan air con dijangka lebih 2 tahun.

Reply

 

Ahmad Zubir says:

March 31, 2012 at 11:16 am (Edit)

Alat e-gas ni masih ada lagi ke, boleh ke dipasang pada proton saga 1.5i 1989, kereta saya sekarang di Alor Setar.

Reply

 

Nasrul Fareed says:

March 31, 2012 at 1:08 pm (Edit)

Masih ada dan boleh dipaang pd semua jeis kenderaan. Harga promosi termasuk penghantaran.Manual pemasangan akan dibekalkan.Untuk buat tempahan klik Order Now

Reply

 

SHANTIAN says:

April 6, 2012 at 3:43 am (Edit)

Hello. I am a chinese! Such products in the Chinese market is big! Now the Chinese government also think way, energy saving and emission reduction! I want to work with you! Thank you. Please answer it as soon as possible!

 

 

5 thoughts on “FAQ

  1. Assalamualaikum… En. Nasrul.. sy punye E-gas sampai sudah xley pasang kat Kuantan nie.. xde ke org yg boleh pasang yg terdekat dgn Pahang nie?? Kemaman ke.??

  2. Saya pengguna Naza Ria, minta bertanya..
    1. Berminat nak pasang, adakah tawaran istimewa RM350 masih valid?
    2. Jika pemasangan di lokasi anda, area mana?
    3. Sistem ini tidak akan menjejaskan sistem dan sensor sedia ada?

    terima kasih.

  3. En.Haris utk dapatkan harga promosi sila buat tempahan online.Anda akan dihubungi setelah pembayaran dibuat.Hydron tidak menganggu sebarang sensor.Pemasangan berhampiran Damansara.

  4. Baru lepas pasang td setelah agak lame mencari org yg boleh pasang..Alhamdulillah,, enjin jd smooth dan lebih senyap… Pick-up ad lebih sikit n mmg lancar je bawak..Skrang bru nk f monitor fuel efficiency kete…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>